Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

eTwinning - Κλιματική Αλλαγή

 Με το έργο Pay it Forward 2, το σχολείο μας συνεχίζει και φέτος την πραγματοποίηση προγράμματος eTwinning, με θέμα την Κλιματική Αλλαγή.

Το eTwinning είναι μια ηλεκτρονική κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης και προσφέρει μία ασφαλή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Στο πρόγραμμα “Pay it Forward 2”συμμετέχουν επίσης σχολεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ουκρανία και τη Λετονία.

Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές κυρίως της ΣΤ΄ αλλά και των άλλων τάξεων μαθαίνουν ποια είναι τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη και προσπαθούν να βρουν λύσεις, σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους από τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Παράλληλα, βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα..


Οι δραστηριότητές μας (έως τώρα):

- Μάθαμε αρκετά πράγματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τις αιτίες της και την αντιμετώπισή της. Σ’αυτό μας βοήθησε και η διαδικτυακή παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από το ΚΠΕ Βάμου.


- Μάθαμε σχετικά με τα ζώα υπό εξαφάνιση και οργανώσαμε διαγωνισμό ζωγραφικής ώστε να επιλεχθεί το ζώο που θα αντιπροσωπεύει το σχολείο μας.




- Φτιάξαμε posters σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε την σπατάλη νερού στο σπίτι.




- Συμμετείχαμε στο συνεργατικό βιβλίο σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή, γράφοντας το 5ο κεφάλαιο (με θέμα τον καθαρισμό της παραλίας).

"Our world-our home-collaborative book"


- Φτιάξαμε ένα snack μόνο με τοπικά και βιώσιμα προϊόντα. Επιλέξαμε να φτιάξουμε κρέπες με υλικά παραγωγής των ίδιων των οικογενειών των μαθητών.



- Επιλέξαμε μία φωτογραφία που αντικατοπτρίζει την κρισιμότητα της κλιματικής αλλαγής.
 



Υπεύθυνη προγράμματος: Γεωργία Κούβαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου