Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Από αύριο Τετάρτη 18/11/2020 ξεκινά η τηλεκπαίδευση

 Αγαπητά παιδιά και γονείς του σχολείου μας,

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Τετάρτη, ξεκινά επισήμως η σύγχρονη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. 

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση σημαίνει εκπαίδευση εξ αποστάσεως, όπου οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός βρίσκονται στον ίδιο χρόνο, αλλά σε διαφορετικό χώρο. Πρακτικά, αυτό επιτυγχάνεται με διάφορες πλατφόρμες που δίνουν τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. Υπάρχουν πολλά προγραμμάτα που μπορούν να αξιοποιηθούν, προκειμένου να επιτυγχάνεται η σύγχρονη επικοινωνία ανάμεσα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Το υπουργείο παιδείας προτείνει και παρέχει δωρεάν την πλατφόρμα Cisco Webex meetings, στην οποία όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων κλήθηκαν να δημιουργήσουν από μια ψηφιακή τάξη.

Γι' αυτόν τον λόγο, παρακάτω σας στέλνουμε οδηγίες για το πώς να συνδεθείτε με μια τέτοια ψηφιακή τάξη. Η διαδικασία είναι διαφορετική για υπολογιστές/laptop, σε σχέση με την αντίστοιχη για κινητά/tablet. Παρακαλούμε, δείτε τον αντίστοιχο οδηγό για τη δική σας συσκευή!


Οδηγός για υπολογιστή/Laptop (χωρίς να κατεβάσετε το webex επί του παρόντος)

Οδηγός για κινητά/tablet (πρέπει οπωσδήποτε να κατεβάσετε το webex)


Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας σας έχουν ήδη στείλει μέσω mail το νέο πρόγραμμα μαθημάτων κάθε τάξης (ωράριο 14:00 - 17:20), μαζί με τον σύνδεσμο της προσωπικής τους ψηφιακής τάξης. Εκτός από αυτές τις 5 ώρες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, υπολογίζεται και 1 διδακτική ώρα ημερησίως για ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, δηλαδή δραστηριότητες, εργασίες ή ασκήσεις, που θα αναρτώνται σε κάποια άλλη πλατφόρμα (π.χ. e-me, e-class), με τις οποίες οι μαθητές θα ασχολούνται εκτός των τηλεδιασκέψεων. Ενημέρωση γι' αυτές τις ώρες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα λάβετε από τους εκπαιδευτικούς τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι, όπως είναι λογικό, οι πρώτες μέρες θα είναι διερευνητικές σε σχέση με τα εργαλεία, τη δυνατότητα των μαθητών για συμμετοχή και τις κατάλληλες παιδαγωγικές πρακτικές. Συνεπώς, θα θέλαμε να σας καθηχάσουμε σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας, καθώς αυτές είναι απολύτως αναμενόμενες. Με ηρεμία και δημιουργική σκέψη, θα βρούμε τρόπους να λειτουργήσουμε γύρω από τις δυσκολίες, είτε μέσα στις ψηφιακές πλατφόρμες, είτε έξω από αυτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου