Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες
Έχουν ήδη περάσει αρκετές μέρες που Μένουμε Σπίτι!!!! Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να αντιμετωπίζετε τις καινούριες δυσκολίες με αισιοδοξία και ευρηματικότητα. 
Από τη μεριάς μας, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να οργανώσουμε ένα σταθερό πλαίσιο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.
Μέχρι τώρα που μιλάμε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας δημιουργούν e me τάξεις στο ΠΣΔ, και για αυτό σας παρακαλούμε να γράψετε τα παιδιά σας, ώστε να μπορούν να κάνουν πλήρη χρήση της πλατφόρμας.
Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε, ότι  οι περισσότεροι συνάδελφοι των ειδικοτήτων (Αγγλικά-Γαλλικά- Φυσική Αγωγή κλπ) επικοινωνούν μόνο μέσω eclass και όχι e me
Επίσης, σας προτείνουμε να ενημερωθείτε και να αξιοποιείτε την κρατική εκπαιδευτική τηλεόραση (καθημερινά πρωινά μαθήματα για όλες τις τάξεις από τις 10)
Τέλος γίνονται προσπάθειες- θα σας ενημερώνουμε για κάθε βήμα μας- να ενταχθούμε στη σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας WEBEX με την οποία θα υπάρχει οπτική επαφή εκπαιδευτικού με τους μαθητές του (έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο). Για εκείνους που δεν θα διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα να είστε σίγουροι, πως το σχολείο σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, θα φροντίσει να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στα νέα δεδομένα (ειδικότερα όταν αρχίσει η σύγχρονη εκπαίδευση καθώς τα κινητά τύπου smart δεν αρκούν).
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (e me, e class, WebeX) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ….
Μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνουν τα παιδιά με όποιον τρόπο μπορούν χωρίς να εκθέτουν προσωπικά δεδομένα. Ακόμα και με φωτοτυπίες που θα τις παίρνουν οι γονείς από το μπακάλικο, τον φούρνο, από διάφορα σημεία αναφοράς (σε συνεννόηση  πάντα με τον εκπαιδευτικό της τάξης καθώς δεν έχουν όλοι πρόσβαση με mail, υπολογιστή, τάμπλετ ή σύγχρονα τηλέφωνα) .
ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Είναι για όλους μας πρωτόγνωρες καταστάσεις γι αυτό να μην αγχώνεστε. Γνωρίζουμε πως σας φαίνονται «βουνό» αυτά που σας ζητάμε, την οικονομική κατάσταση και γενικότερα την ανασφάλεια που επικρατεί για το τι ακριβώς μας ξημερώνει (εργασιακά τουλάχιστον), αλλά σιγά- σιγά και με τη θέληση- συνεργασία όλων θα τα καταφέρουμε. Είμαστε, ως άνθρωποι, ως Έλληνες κι Ελληνίδες, μαθημένοι στα δύσκολα, μαθημένοι να παλεύουμε και να πετυχαίνουμε ιστορικές νίκες. Δεν μας πτοούν τα εφήμερα αλλά ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Το στοίχημα της δεκαετούς κρίσης το κερδίσαμε, ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ.  
Πάνω από όλα, είναι καλό να οργανώσετε την καθημερινότητα στο σπίτι, δηλαδή, να συμφωνήσετε με τα παιδιά ένα πρόγραμμα μελέτης. Να ορίσετε ποιες ώρες και ποια μαθήματα θα γίνονται κάθε μέρα, σε συνδυασμό με τις εργασίες που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί, τις οικογενειακές συνθήκες και τα πρακτικά προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσει κάθε σπίτι. Είμαστε στο πλευρό σας για ό,τι χρειαστεί.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ξανά την ανάγκη τα παιδιά να εγγραφούν στην ηλεκτρονική τάξη. Όποιος γονιός δεν μπορεί να το κάνει από μόνος του, μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου στο τηλ. 6940213200.
Το τηλέφωνο μπορείτε να το χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε στιγμή για οποιαδήποτε ανάγκη.
Με τη βοήθεια του Θεού και την ομαδική προσπάθεια να είστε σίγουροι πως θα ξεπεράσουμε τον κάβο.
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Με εκτίμηση και σεβασμό
Ο Δ/ντης του σχολείου
Ευάγγελος Μαρκούγιας/ Ντουκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου